Reserveren? Klik hier!


Reserveren? Klik hier!

Leeuwarden

Ontdek het mooie van Leeuwarden. Een stad met verrassende winkels, boeiende musea, spetterende evenementen en een historisch centrum met meer dan 500 monumenten. Wandel langs de schilderachtige grachten, bewonder het Nassau-verleden via de stadhouderlijke paleizen en de Prinsentuin, snuif de geur van Beerenburg-kruiden op. Volg de sporen van bekende Leeuwarders als de danseres en vermeend spionne Mata Hari, dichter Jan Jacob Slauerhoff, stadhouder Willem Lodewijk van Nassau-Dietz en kunstenaar M.C. Escher. Of neem een kijkje in een van de vele musea zoals het beroemde keramiekmuseum Princessehof, het Fries Museum, het Natuurmuseum en het Pier Pandermuseum.

Winkelen in Leeuwarden doe je in de historische binnenstad. Om de hoek van Stadsherberg de Oldehove. Naast uitgebreide winkelstraten heeft Leeuwarden ook een aantal prachtige, idyllische winkelstraten. Kleine, ambachtelijke winkeltjes hebben hun specialiteiten met zorg en aandacht voor je tentoongesteld. Tevens vind je er gerenommeerde interieurzaken en trendy life-style winkels. De Nieuwestad is de hoofdstraat van het centrum. Deze wordt in tweeën gesplitst door één van de vele stadsgrachten. Vanaf het water krijg je een hele andere kijk op de stad. Stap op een rondvaartboot of laat je in de zomermaanden met een praam door de grachten varen. Zelf varen kan ook, bij de VVV kun je electrosloepen huren.

Uitgaan in Leeuwarden is één groot feest. Bezoek een voorstelling in één van de mooiste theaters van Nederland, Stadsschouwburg De Harmonie. Voor de nieuwste films heeft Leeuwarden het Filmhuis en de bioscopen en natuurlijk kent een stad met ruim 27.000 studenten ook een bruisend nachtleven. Gezellige kroegen, swingende discotheken, het is er allemaal.

Meer info?
www.vvvleeuwarden.nl

Contact

Oldehoofsterkerkhof 48
8911 DH Leeuwarden
058 - 215 53 18
stadsherbergbellevue@hotmail.com
Facebook stadsherbergbellevuecom
 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag vanaf 11:00
Woensdag vanaf 11:00
Donderdag vanaf 11:00
Vrijdag vanaf 11:00
Zaterdag vanaf 11:00
Zondag Gesloten